GHTC (Grup Herpetològic i Terrariòfil de Catalunya)


Dado que en Catalunya existe una fuerte y creciente afición por la terrariofília y por el estudio de reptiles y anfibios muchos aficionados llevaban años planteándose crear una asociación que encauzase sus intereses en pro de una mayor satisfacción y un correcto desarrollo de la afición.

Por otro lado la Sociedad Herpetológica Valenciana es una institución muy activa que lucha por la conservación de la herpetofauna y la educación de los terrariófilos (también de veterinarios, biólogos, conservacionistas, etc)  desempeñando un papel crucial en un mundo donde parte de los conservacionistas miran a la terrariofília como un demonio al que ignorar, siendo la gran mayoría de ellos, curiosamente, ávidos practicantes de esa afición. Ha sido precisamente gracias a este amplio espectro de interés que muestra la SOHEVA por no apartar a nadie que esté interesado en conocer y aprender lo que propició que tuviera bastantes socios en Catalunya (No olvidemos que la SOHEVA es una asociación de ámbito estatal).

Qué mejor comienzo que ir de la mano de tan responsable asociación? Los socios catalanes decidimos crear un grupo de trabajo con forma de asociación que actuase localmente en Catalunya sin desvincularnos lo más mínimo de la SOHEVA, todo lo contrario, ellos nos asesoran y cobijan abriéndonos puertas que de otra forma seria muy difícil.

La primera toma de contacto para estructurar el grupo movió a estos entusiastas, aunque no todos decidieron involucrarse.

Finalmente a principio de 2014 nació el Grup Herpetològic i Terrariòfil de Catalunya (GHTC/Soheva) y en eso estamos. El camino se presenta muy difícil puesto que tenemos muchos objetivos a alcanzar y poco tiempo para invertir pero la ilusión nos mueve y eso es precisamente lo que necesitamos, gente con ganas de crear una gran familia de aficionados y profesionales a la herpetología y al desarrollo responsable de la terrariofília gracias a la cual se pueden y se están llevando a cabo grandes proyectos de conservación.

La idea inicial es poder ofrecer dos sesiones de Jornadas en Catalunya dedicadas al mantenimiento y conservación de los herpetos, publicar una o dos revistas anuales con artículos propios, aquí todos somos importantes. También realizar excursiones herpetológicas, las realizadas en este corto espacio de tiempo han resultado muy enriquecedoras. Crear un gabinete de consultas legislativas y realizar actividades conservacionistas in situ adecuando espacios naturales o extrayendo especies invasoras... 

Para todo esto necesitamos gente que desee una asociación activa, amigable y sana donde el objetivo sea compartir y educar antes que evitar e ignorar. 

Puedes informarte más sobre SOHEVA clicando aquí.
Puedes contactar con los delegados de GHTC/Soheva en ghtc@soheva.org


Òscar Martínez, responsable de GHTC/SOHEVA

------------------------------------------------------------------------

Com que a Catalunya existeix una forta i creixent afició per la terrariofília i per l'estudi de rèptils i amfibis, molts aficionats portaven anys plantejant-se el fet de crear una associació que englobés els seus interessos en pro d'una major satisfacció i un correcte desenvolupament de l'afició.

Per altra banda la Societat Herpetològica Valenciana és una institució molt activa que lluita per la conservació de l'herpetofauna i l'educació dels terrariòfils (també de veterinaris, biòlegs, conservacionistes, ...) duent a terme un paper crucial en un món on part dels conservacionistes miren la terrariofília com un dimoni al que ignorar, essent la gran majoria d'ells, curiosament, àvids practicants d'aquesta afició. Ha estat precisament aquest ampli espectre d'interès que mostra la SOHEVA per no apartar aningú que estigui interessat en conèixer i aprendre el que va propiciar que tingués un bon nombre de socis a Catalunya (no oblidem que es tracta d'una associació d'àmbit estatal).

Quin millor inici que anar de la mà d'una associació tant responsable? Els socis catalans vam decidir crear un grup de treball en forma d'associació que actués localment a Catalunya sense desvincular-se el més mínim de SOHEVA, ans al contrari, ells ens assessoren i acullen obrint-nos portes que d'altra manera seria molt difícil.

Finalment, a principis de 2014, va néixer el Grup Herpetològic i Terrariòfil de Catalunya (GHTC/Soheva). El camí es presenta molt difícil ja que tenim molts objectius a assolir i poc temps per invertir, però la il·lusió ens impulsa i això és precisament el que necessitem, gent amb ganes de crear una gran família d'aficionats i professionals de l'herpetologia i al desenvolupament responsable de la terrariofília gràcies a la qual es poden i s'estan duent a terme grans projectes de conservació.

L'idea inicial és poder oferir dues sessions de jornades a Catalunya dedicades al manteniment i conservació dels herpets, publicar una o dues revistes anuals amb articles propis (ja que aquí tots som importants), també es realitzaran excursions herpetològiques (les que s'han realitzat fins el moment han resultat molt enriquidores), crear un gabinet de consultes legislatives i realitzar activitats conservacionistes in situ adequant espais naturals o extraient espècies invasores.

Per a tot això necessitem gent que desitgi una associació activa, amigable i sana on l'objectiu sigui compartir i educar abans que evitar i ignorar.

Pots informar-te sobre SOHEVA clicant aquí.
Pots contactar amb els delegats de GHTC/Soheva a ghtc@soheva.org


Òscar Martínez, responsable de GHTC/SOHEVA